Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Pojke med ballong

19 juni invigs Malmparken!

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Onsdag den 19 juni klockan 17-19 invigs nya Malmparken. Musik, underhållning, lek, möjlighet att prova på aktiviteter, handla mat och fika från en food truck - det är några av händelserna.

Efter ett års intensivt arbete invigs Sollentunas stadspark. Utformningen är till stor del resultatet av den medborgardialog som genomfördes 2016. 

– Malmparken ska vara en plats för alla, oavsett intresse eller ålder. Det finns möjlighet att njuta av såväl lummig grönska som sol i parkens lugnare delar. Det finns spännande lekmöjligheter för barn och gott om platser för olika fysiska aktiviteter för den aktive. Malmparken ska vara en mötesplats för alla Sollentunabor och den blir ett välkommet inslag i Sollentunas stadsutveckling, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Onsdag 19 juni, klockan 17-19 sker själva invigningen dit alla intresserade är välkomna. Under evenemanget finns det möjlighet att testa parkens aktiviteter och få ett pris. Det blir tal, uppträdande och underhållning. På plats kommer att finnas representanter från Sollentuna kommun, SEOM, Sollentunahem och en rad av kommunens föreningar.

För den som vill fika och äta finns utöver kringliggande restauranger och caféer, food trucks på plats.

Parken blir helt klar under hösten

På grund av omläggningar av vatten och avlopp har upprustningen  av Malmparken tagit lite längre tid än beräknat. Det betyder att den östra delen kommer att vara klar under hösten 2019. I den här delen av parken finns bland annat pingisbord, boulebanor och en plats för beachvolleyboll. Till vintern kan du även åka skridskor.

Vatten renas under parken

Under parken har även ett avancerat system för vattenrening anlagts.

– Vatten från området rinner så småningom ut i Edsviken. Därför är det viktigt att bland annat regn och smältvatten från hela området renas. Det sker i ett nytt system under parken. Där finns olika lager av grus, sand och avrinningsmöjligheter, säger Ola Larsson, byggprojektledare för Malmparken, samhällsbyggnadskontoret.

Rent och snyggt

Att parken hålls ren och trygg är viktigt. Därför har kommunen utökat städning och underhåll av parken.

Malmparken Sollentunas nya stadspark

Publicerad: 6 juni 2019