Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Fika i Törnskogen

Foto:Anders Andrae

Törnskogens naturreservat anpassat för barnvagnar, permobiler och rullstolar

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu kan fler njuta av Törnskogens naturreservat. Törnskogen som brukar kallas Sollentunas vildmark har du tillgänglighetsanpassats och den tidigare smala och ojämna stigen till Vaxmora torp har jämnats ut så att det nu är möjligt för barnvagnar, permobiler och rullstolar att ta sig fram.

Törnskogen brukar kallas Sollentunas vildmark och har varit svårt att röra sig i om man är beroende av hjul. Marken är kuperad och nätverket av stigar ibland svårt att hitta rätt i. Men nu har den tidigare smala och ojämna stigen till Vaxmora torp har jämnats ut så att det nu är möjligt för barnvagnar, permobiler och rullstolar att ta sig fram.

Den nya vägen är cirka 700 meter lång. En bit in på vägen finns en utsiktsplats med vy över Norrviken och Sollentuna kyrka. Vid Vaxmora torp, en gammal torpmiljö i sluttningen ovanför Norrvikens östra strand, finns en grillplats med bord och bänkar. Allt anpassat till personer som tar sig fram med hjälp av hjul. Här blir det snart också en handikapptoalett. Längs hela vägen ska det också kompletteras med bänkar så att besökare kan sanna och ta igen sig.

Utöver den nya promenadvägen har fornstigen Långbroleden  märkts upp och arbetet med vandringsleden Törnskogen runt pågår.

Arbetet med Törnskogen ingår i projektet Tillgängliga naturreservat som Sollentuna nu genomför med hjälp av bidrag från Länsstyrelsen. Efter Järvafältet och Törnskogen går vi nu vidare med Rösjöskogen och Tegelhagsskogen.

Parkeringsplats och ny entré från Porsvägen med informationstavla finns i Vaxmora. Välkommen ut i naturen!

Bilden togs vid en utflykt arrangerad av Will ut AB, som arrangerar naturupplevelser för personer funktionsnedsättningar. 

Publicerad: 28 december 2018