Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Soley Aksöz Lithborn inviger Ebba/Brage förskola

Ebba/Brage förskola invigd i sol och bubblor

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I strålande solsken invigdes Ebba/Brages förskola i Rotebro av barn- och ungdomsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn. Äntligen står den nya förskolan färdig! Barn, föräldrar och personal njöt i vårsolen.

Verksamheten har visserligen redan varit igång några veckor för de drygt hundra barnen som går på förskolan. Men idag blev den officiellt invigd när Soley Aksöz Lithborn, i en sky av såpbubblor och med en gyllene sax, klippte det blågula bandet. Sedan väntade blåbärssoppa och bullar för barn, föräldrar och personal.

Lokalerna delas av Ebbas förskola och Brage Språkförskola. Ebbas förskola, som ingår i Utbildning Rotebro, har fyra avdelningar med totalt 86 barn.  Brage, som är en språkförskola för barn med grav språkstörning, har två avdelningar med totalt 16 barn.

- Ebba/Brages förskola är den första förskolan i en rad nya förskolor och skolor som vi bygger just nu i Sollentuna. Det är den första som jag inviger och jag kan bara gratulera både barn och personal till de nya fina lokalerna!

Inomhus är allt färdigt och inredningen präglas av lugna ljusa färger. Utomhus återstår anläggningen av ett par förråd och av ytskiktet kring gungor och lekredskap och de gamla äppleträden som fortfarande står kvar och skänker välbehövlig skugga på sommaren.

Publicerad: 17 januari 2019