Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

The Factory i Södra Häggvik

Foto: Wellstreet

Wellstreet lanserar “The Factory” – Nordens största innovationshubb i Sollentuna

Näringsliv & jobb

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Södra Häggvik i Sollentuna etableras 2019 “The Factory” – Nordens största innovationshubb. I den 14 000 kvadratmeter stora glasbyggnaden vid rondellen finns plats för upp till 100 startupbolag, en digital skola, vc-bolag, medelstora techbolag, gym, barnområde och restaurang.

Wellstreet har på mindre än tre år gått från en startup till att bli en av mest namnkunniga spelarna inom den skandinaviska tech- och startupscenen. Nu meddelar bolaget lanseringen av "The Factory", en 14 000 kvadratmeter glasbyggnad i Sollentuna, strategiskt placerad mellan Arlanda och Stockholm city.

Vid lanseringen 2019, kommer The Factory att bli Nordens största innovationshubb, vilket gör den till den självklara miljön för innovation och entreprenörskap, både för startups såväl som etablerade bolag.

Tillsammans med Sollentuna kommun och Centria Fastigheter, vill man skapa den naturliga förlängningen av den inneboende kraften i Stockholms city. Med angränsande 1500 trendiga höghuslägenheter i den nya stadsdelen Södra Häggvik, siktar man på att bygga ett samhälle där man kan bo, studera och jobba utan att behöva resa långt.

Utöver Wellstreets egna verksamhet kommer det även att finnas plats för upp till 100 startupbolag, en digital skola, vc-bolag, medelstora techbolag, gym, barnområde, samt restaurang i huset.

- Wellstreet presenterar ett spännande koncept med fokus på att bli en naturlig samlingspunkt för många av Sollentunas företagare såväl som en digitaliseringshub för framtidens företag. Det är glädjande att företaget har valt Sollentuna som plats för sin etablering och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun.

Enligt Mikael Wintzell, grundare och vd på Wellstreet, är detta en av många lösningar på problemet med Stockholms innerstadsfokus och ett sätt att hjälpa entreprenörer och bolag i stor skala, integrerat med verksamheter som finns innanför tullarna.

- The Factory kommer att erbjuda arbetsmiljöer med en framväxande infrastruktur av absolut toppklass i en kommun som omfamnar näringslivet och som tidigt förstått samhällets behov av olika boendeformer i anslutning till hög kvalitet och tillgänglighet i skola, vård och omsorg. Med The Factory som bas kan våra entreprenörer och övriga hyresgäster erbjudas och erbjuda en plattform för sann work-life balance, säger Mikael Wintzell.

Mer om Wellstreet
Video om The Factory

 

 

Publicerad: 16 november 2018