Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Funkisfestivalen

Viktiga budskap i Funkismello

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I vinnarlåten "Våga vara annorlunda" framförde Tomas "Mr Positive" Fogelholm sitt budskap om att vi måste kämpa mot fördomar. - Glöm inte bort att ni är värdefulla!

I gårdagens Funkismello tävlade tolv artister om äran att få representera Sollentuna i finalen på Cirkus 2018. Flera av låtarna hade viktiga budskap och kretsade kring rätten att bli respekterad för den man är, oavsett om man har en funktionsvariation.

-Jag är stolt och glad att vi på Arena Satelliten kan arrangerar denna festival som engagerar allt fler med funktionsvariationer. Det är en festival fylld av glädje som betyder mycket för många, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Tomas skrev sin vinnarlåt veckan efter musikalprojektet Lille Prinsen. En uppsättning som kretsade just kring fördomar om personer med funktionsvariationer. Texten handlar om fördomar kring sexuell läggning, könsidentitet, religion och funktionsvariation.

- Vi måste kämpa mot fördomar och rätten till det egna livet. Ni ska visa vad ni går för och inte glömma bort att ni är värdefulla!, hälsade Tomas Fogelholm efter tävlingen.

Ett annat exempel var Teddy Johanssons egen låt "Missförstådda människor" med samma tema. Teddy beskriver vikten av att bli respekterad för den man är oavsett förutsättningar. Artisterna Henkeman och Petra rappade mot våld i låten "Andra sidan bron". Förra årets vinnare Felicia Kamsvåg tävlade i år med en riktig rockklassiker "In the shadows".

Anne Maddock från kultur- och fritidsförvaltningen är den som samordnat arbetet kring Funkismello.

-Tävlingen växer för varje år. Fler och fler vill vara med i Funkismello och nivån på artisternas framträdanden blir allt högre. En stor eloge till alla artister! Årets vinnarlåt har ett viktigt budskap och vi kommer att heja fram Tomas Fogelholm på Cirkus nästa år, säger Anne Maddock.