Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Anna-Lena Johansson (L) besökte Rådanvägens serviceboende

Anna-Lena Johansson (L) besökte Rådanvägens serviceboende

Verksamhetsbesök på Rådanvägen

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I kommunen finns flera grupp- och servicebostäder för personer med funktionsnedsättning. Ett av dem ligger i Helenelund på Rådanvägen. Vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L), träffade boendets grupp- samt verksamhetschef på ett av årets många verksamhetsbesök.

I Helenelund på Rådanvägens serviceboende, som drivs av Nytida, har de boende en trygg och omsorgsfull miljö. På fritiden anordnas olika sociala aktiviteter som att gå på musikcafé eller bio. Och nu till sommaren är semesterplanerna i full gång.

Rådanvägen har en buss som används flitigt för att åka på olika aktiviter. De har till exempel besökt Vimmerby, Marholmen utanför Uppsala och Trosa. Nu närmast blir det en semestertur med bussen till Gotland där det bjuds på olika aktiviter och bad.

Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden och Karin Proos, förvaltningschef på vård- och omsorgskontoret besökte boendets verksamhetshetschef Karin Ginsburg och gruppchef Ann-Kristin Levin.

– Verksamhetsbesöken är ett viktigt sätt för oss att lyssna in hur våra vård- och omsorgsföretag upplever omsorgen i Sollentuna. Besöket var givande och Karin och Ann-Kristin hade många bra synpunkter att dela med sig av, säger Anna-Lena.

Att omsorgen på kommunens serviceboenden är omtyckt går att se i undersökningen Kvalitetsbarometern som genomfördes 2015. Resultaten visar bland annat på att de boende trivs i sin bostad och känner delaktighet.