Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentuna station

Sollentuna station

Uppskattad trygghetsinsats i kollektivtrafiken

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sista helgen i januari gjordes en uppskattad trygghetsinsats i kollektivtrafiken och stationsområdena från Helenelund till Märsta.

Som en del i det medborgarlöfte som kommunen och polisen tillsammans gett Sollentunas invånare, gjordes i helgen en insats i kollektivtrafiken. Insatsen var ett samarbete mellan polisen och kommunen på pendeltågen mellan Helenelund och Märsta och stationsområdena längs sträckningen. Det var överlag en lugn kväll på pendeltågen och vid stationsområdena och närvaron var uppskattad av många resenärer. Det blev både trevliga möten med invånare och några ingripanden från polisens sida mot ”plankare” och berusade personer.

- När vi formulerade vår överenskommelse med polisen var en begäran från kommunen att man skulle öka den polisiära närvaron vid stationsområdena. Insatsen som genomfördes uppskattades av resenärer och visar med tydlighet att en mer synlig polis är en otroligt viktig del i det trygghetsskapande arbetet. Vi kommer nu följa upp detta med polisen för att säkerhetsställa att fler av dessa insatser kommer att ske, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vid midnatt övergick insatsen till närvaro runt krogar och ett antal krogkontroller i de tre kommunerna inom lokalpolisområde Sollentuna, dvs Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna.

Kommunens fältverksamheter var med under uppstarten av insatsen och var tillgängliga under kvällen.