Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Erland Cullberg

Unik utställning med Erland Cullbergs bildvärld

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

För första gången samlas många av Sollentunakonstnären Erland Cullbergs verk till en färgstark utställning. Lördag 28 april öppnar Edsvik konsthall en utställning med ett stort urval av Cullbergs mest intressanta verk.

Edsvik konsthall ställer för första gången ut ett stort urval av Sollentunakonstnärens Erland Cullbergs färgstarka och intressanta verk. Utställningen öppnar lördag 28 april med vernissage kl. 11-17, invigningen sker kl. 13 av konstprofilen Olle Granath, tidigare chef för Moderna Museet och Nationalmuseum.

- Det är fint att vi nu kan hedra och visa upp Erland Cullberg både för dem som känner till honom, men också för alla unga som ännu inte upptäckt hans konstnärskap. Vi har därför bidragit med extra pengar till den här utställningen, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Erland Cullberg som är tongivande och unik i modern svensk konsthistoria bodde i Sollentuna under en stor del av sitt yrkesverksamma liv.

- Edsviks konsthall har gjort ett fint arbete med att ställa samman en utställning med många av konstnärens mest betydande verk. En unik chans att få se verken samlade, säger Helene Burmeister, kultur- och ungdomschef, Sollentuna kommun.

Utställningen pågår fram till 10 juni.

Edsvik konsthall

Beläget vid vackra Edsviken erbjuder Edsvik Konsthall nationell och internationell samtidskonst i historisk miljö. De två stora ombyggda byggnaderna, utgör idag Galleri Öst och Galleri Väst. Edsvik Konsthall är en av de större konsthallarna i Sverige och arrangerar årligen över tjugotalet utställningar av svenska och internationella konstnärer.