Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Två nya skolor färdiga och byggstart för tre

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Flera viktiga milstolpar i arbetet med att kunna erbjuda Sveriges bästa skolor passaras nu under sommaren. Nya förskolelokaler på bygatan i Tureberg och Skälbyskolan i Häggvik är klara för inflyttning. Byggnation av nya Tegelhagens skola pågår och byggnation av nya Töjnaskolan och Gärdesskolan påbörjas under hösten.

Sollentuna kommuns vision är att vara Sveriges mest attraktiva kommun. En viktig del i detta arbete är utvecklingen av Sollentunas skolor och målet är att kunna erbjuda Sveriges bästa skola. För att nå dit krävs lokaler som ger en god, trygg och stimulerande undervisningsmiljö.

– Det känns fantastiskt att vi kommit en bra bit på vägen i byggnationen av Sollentunas skolor. I höst kommer cirka 420 barn att börja terminen i nybyggda skolor och cirka 750 barn i tillfälliga lokaler medan de nya skolorna byggs, säger Moa Rasmusson (L), ordförande, trafik- och fastighetsnämnden.

Inom de närmaste 10-15 åren gör kommunen betydande satsningar på förskolor och skolor - närmare 2,5 miljarder kronor. Vi skapar nya och inspirerande skolmiljöer med flexibla, moderna lokaler med fokus på elever och lärares arbetsmiljö samt byggnadens energihushållning.

– Med våra nya skolor skapar vi den bästa arbetsmiljön för personal och elever. Utformningen av de nya skolorna har planerats i samarbete mellan barn och ungdomsförvaltingen, skolorna och kommunens lokalstrateger, säger Soley Aksöz Lithborn (M),ordförande, barn- och utbildningsnämnden.

Tillfälliga lokaler under byggnation

Under tiden som nya Töjnaskolan och Gärdesskolan byggs kommer eleverna att gå i ersättningslokaler.  Töjnaskolans förskola har flyttat in i de nybyggda förskolelokalerna på Bygatan medan skolverksamheten kommer att flytta in i de tillfälliga ersättningslokalerna som färdigställas under sommaren i Fågelsångsparken. Gärdesskolans elever flyttar in till befintliga paviljonger vid Häggvikssolan och lokaler i Rudbeckskolan.