Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Cykel

Tredje cykelkursen för vuxna genomförd

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu är den tredje cykelkursen för vuxna avslutad. Det firades med diplomutdelning med mera. Sedan 2017 arrangerar kommunen i samarbete med Cykelfrämjandet, cykelkurser för vuxna som inte kan cykla. Målet är att få fler invånare att välja cykeln som färdmedel.

Cykelkursen för vuxna är en av aktiviteterna som genomförs regelbundet inom kommunens cykelplan och syftar till att uppmuntra fler invånare att välja cykeln som färdmedel.

Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden var på plats och delade ut diplom på avslutningen. 

­- Det är härligt att få vara med och uppleva glädjen som att lära sig att cykla ger. Fler av deltagarna berättade att de vill kunna cykla med sina barn och att de haft en dröm om att cykla till jobbet, något som i dag är möjligt tack vare kursen. Om vi kan få fler att cykla så är det en vinst, både för samhället som för de nya cyklisterna, säger Moa Rasmusson.

Kursen har pågått under sex tillfällen under våren. Metoden går ut på att lära sig balansera och bromsa, utan trampor till en början. En instruktör hjälper till med att hålla balansen och farten. Sollentuna kommun har köpt in 16 specialcyklar till kursen.

Personer som vill hjälpa till som instruktörer är välkomna att höra av sig till cykelfrämjandet, detsamma gäller intresse att delta på kommande kurser. Nästa kurs kommer att äga rum i september 2018.

Läs mer på cykelfrämjandets webbsida.