Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Traditionsenlig studentfrukost för sjunde året i rad

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Edsbergsparken bjöd på sin finaste sida i solskenet när de glada, finklädda studenterna bjöds på snittar och bubblande alkoholfri dryck när det för sjunde året i rad ordnades studentfrukost på Rudbeckskolan.

Igår morse samlades Rudbecksskolans studenter för snittar och alkoholfritt bubbel i Edsbergsparken. Studentfrukosten, ett kommuninitiativ som organiserats de senaste sju åren, har blivit en populär del av studentfirande. Festligheterna anordnades av Rudbeckskolans elevkår, kommunen, Sollentuna Gymnasterna och Sollentuna Fotboll, och i år anslöt sig även Sollentuna Hockey. Också politiker och tjänstemän från kommunen och personal från Edsbergs slott deltog i firandet och hjälpte till att servera frukosten. Sollentuna fotboll hade med sig musik enligt en låtlista från elevkåren och tälten och borden var praktfullt dekorerade med ballonger och serpentiner vilket bidrog till en härlig feststämning.

Undersökningar visar att fler ungdomar väljer bort alkohol, och det ska vara en naturlig del att välja ett alkoholfritt alternativ och en alkoholfri student. Syftet med initiativet, utöver att bidra till en minnesvärd studentdag och engagerade vuxna som finns i studenternas närhet, är att erbjuda studenterna ett alkoholfritt alternativ till champagnefrukosten för att minska drickandet i samband med studentfirande.

Vi önskar alla studenter ett stort grattis och hoppas att de fick en oförglömlig student.