Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Natur

Paddla

Ta en tur till Sollentunas vildmark i helgen!

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna finns mycket natur. Hela fyra naturreservat kan vi stoltsera med. De olika naturområdena har olika karaktärer. Levande jordbruk med åkrar och betesmark, lättillgängliga leder och stigar eller vildmark och dramatiskt landskap. Vad är du sugen på?

Närheten till naturen är något som många sollentunabor lockas av, och Sollentuna kommun arbetar aktivt med naturvård. Naturvårdsarbetet ger förutsättningar för härliga upplevelser i naturen men värnar också den biologiska mångfalden och kulturlandskapets innehåll.

I Sollentuna finns fyra naturreservat; Törnskogens, Rösjöskogens, Tegelhagsskogens och Järvafältets naturreservat. Naturreservaten skiljer sig åt i sin karaktör. Medan Rösjöskogen och Tegelhagsskogen erbjuder lättillgängliga stigar och leder som tar dig ut till skogar och sjöar är Törnskogen Sollentunas vildmark med dramatiskt landskap och branter ner mot Norrviken. På Järvafältet kan du uppleva levande jordbruk med åkrar och betesmarker där hästar, får och kor går på bete.

Hitta din nya favoritplats, läs mer om Sollentunas naturreservat.

https://www.sollentuna.se/sv/uppleva--gora/natur/

Välkommen ut i Sollentunas natur!

 Se våra nya film om Sollentunas natur