Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Stort engagemang för Edsviks framtid

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentunaborna tycker om sitt Edsvik. Nära 450 personer deltog under november månad i en medborgardialog.

 – Stort tack till för allt engagemang! Nu har vi ett bra underlag för arbetet med att utveckla Edsvik, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Restaurang, café och lekplats står överst på önskelistan

Många Sollentunabor besöker Edsvik ofta för att promenera, mata fåglarna eller leka med barnen. Det flesta tycker att Edsvik är ett ställe där man kan umgås med vänner och koppla av. De flesta synpunkterna handlar om mat och dryck. Restaurang, café, lekplats och rena gräsmattor står högst på önskelistan. Mysiga serveringar som är öppna på kvällar och helger, gärna med fin utsikt eller närhet till vattnet önskas av många. Utbudet idag beskrivs som omysigt, dyrt och inte alltid anpassat till barn. Fler sittplatser är kanske därför ett starkt önskemål.

Mer för barnen och gärna idrott!

Mer än hälften av de som deltog i undersökningen var föräldrar till barn under 12 år. Lekplatsen på Edsvik visar sig vara väldigt uppskattad, men man önskar sig mer att göra för barn, både lekytor och aktiviteter. De flesta tycker att idrott är viktig för Edsvik, och att det fungerar bra som det är idag. Det har också kommit förslag på nya idrottsytor såsom parkour, fiske och minigolf, basket, pingisbord och kanotuthyrning. Andra menar att det finns andra, mer lämpliga platser för att utöva idrott. – Man behöver inte sporta över allt.

Många tips inom kulturområdet

Kulturutbudet lockar också många till Edsvik och de flesta är nöjda med det som erbjuds. Bland det som önskas nämns teater, musik och utställningar visar sig vara viktigt. Vi har också fått in en hel del förslag på evenemang som skulle tillföra Edsvik mera liv och rörelse. Mer parkteater, konserter, statyer, design och film, var några av de förslag som kom in.

Ta del av hela undersökningen