Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Tre ordföranden tar första spadtag i Tegelhagen

Startskott för nya Tegelhagens skola!

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu startar byggnationen av den nya Tegelhagens skola. Skolan, som ligger i södra Sollentuna, byggs för ca 600 elever och 100 förskolebarn.

Ordföranden i tre nämndergreppade i veckan den trehövdade spaden och tog det officiella första spadtaget; Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden, Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritids-nämnden och Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i barn- och ungdoms-nämnden. På plats var även representanter för entreprenören Boetten AB och tillfället förgylldes även av några av de framtida elever; de som idag går i förskoleklass på Tegelhagens skola. Alla fick saft och bullar.

- Äntligen börjar vi bygga den nya skolan! För att vi i Sollentuna ska kunna bli Sveriges bästa skolkommun behöver vi erbjuda både personal och elever en skolmiljö för framtiden, säger Soley Aksöz Lithborn. Nu ser vi fram emot att skolan ska kunna fortsätta sina framgångar i nya lokaler från hösten 2019.

- Den nya skolan är hållbar, såväl när det gäller material som energi. Byggnaden kommer att motsvara miljöklass silver, säger Moa Rasmusson, ordförande i trafik- och fastighetsnämnden.

- För elever i skolan o barn och ungdomar i föreningslivet kommer den nya idrottshallen att vara en förutsättning för bra undervisning och för en aktiv och frisk fritid, säger Magnus Ramstrand, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den nya Tegelhagens skola har nära till natur (skolfastigheten gränsar till ett naturreservat), god utomhusmiljö och dessutom en idrottshall integrerad i byggnaden. Skolan är en i raden av nya skolor som under de närmaste åren kommer att byggas i kommunen.