Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Första spadtaget för Edsbergshallen

Spaden i jorden för ny sporthall i Edsberg

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Idag togs det första spadtaget för en ny idrottshall vid Edsbergsskolan. Den kommer att användas av flera skolor dagtid och föreningsliv på kvällar och helger.

Representanter för Sollentuna kommun och entreprenören Erlandssons Bygg i Stockholm AB samlades idag för att högtidlighålla starten på bygget. Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden och Magnus Ramstrand (KD, ordförande i kultur- och fritidsnämnden höll tal:

- Sollentuna växer och vi behöver mer utrymme för både skolor och föreningsliv. Idrottshallen i Edsberg är också viktigt för att skapa ett tryggt Edsberg, sade Magnus Ramstrand.

- Den nya Edsbergshallen kommer att användas av Edsbergsskolan så klart, men också andra skolor i område, såsom Rudbeck och Gärdeskolan, sade Moa Rasmusson.

Den nya Edsbergshallen blir en fullstor allroundhall på cirka 2000 kvadratmeter. Den får en gradäng för cirka 150 sittande och en social yta som kan användas vid exempelvis tävlingar.  Den nya hallen byggs ihop med den gamla, men även om man kopplar ihop de två hallarna så bygger man inte helt ihop dem; tanken är att om den gamla hallen blir så gammal att den behöver rivas kan man göra det utan att behöva riva den nya delen.

Bygget startar nästa vecka och den nya hallen beräknas vara klar i november 2018.