Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bilden föreställer Sollentunas stadsarkitekt Jan Enfors till vänster, och Stefan Ekman från Västtrafik, båda satt med i juryn för prisutdelningen.

Sollentunas stadsarkitekt Jan Enfors till vänster på bilden, och Stefan Ekman från Västtrafik, som båda satt med i juryn för prisutdelningen.

Sollentunas stadsarkitekt i juryuppdrag för linbana

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Precis som Sollentuna arbetar även Göteborg med planer på en linbana som kollektivtrafik. När vinnarna i Göteborgs designtävling för projektet skulle utses satt Sollentunas stadsarkitekt Jan Enfors med i juryn.

Sollentuna kommun undersöker möjligheten till en linbana som kollektivtrafik mellan Häggvik och Väsjön. Under projektets gång har kommunen etablerat ett nära samarbete med Göteborg stad. Göteborg har nämligen också planer på en linbana som är tänkt att gå över Göta Älv och ska lanseras till deras 400-årsjubileum år 2021.

Under torsdagkvällen den 8 februari annonserades vinnaren av Göteborgs designtävling för den kommande linbanan. Tävlingen arrangerades av Göteborgs Stads trafikkontor i samarbete med Sveriges Arkitekter. Med i juryn satt Sollentunas stadsarkitekt Jan Enfors, som var utsedd som representant av Sveriges Arkitekter. Tävlingen gick ut på att presentera designförslag för hur linbanans torn och stationer kan utformas. Vinnare blev New Beacons av UNStudio och Kjellgren Kaminsky Architecture.

- Det är ett mycket snyggt designat förslag till Göteborgs nya kollektivtrafiklösning som utan tvekan kommer att bli ett av stadens viktiga landmärken där den passerar älven på hög höjd, säger Jan Enfors, stadsarkitekt i Sollentuna kommun.

Läs juryns motivering till det vinnande förslaget  på Sveriges Arkitekters hemsida, samt nyheten om vinnarna på SVT Väst.