Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Anna Hamberg, näringslivschef, Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, Katarina Kämpe, kommundirektör

Sollentunas företagsklimat fortsatt ett av landets bästa

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

För fjärde året i rad placerar sig Sollentuna kommun på en 2:a plats i Svenskt näringslivs årliga undersökning av företagsklimatet i landets 290 kommuner.

– Det är glädjande att kommunens satsningar på näringslivet ger resultat. Vi kommer nu fortsätta arbetet med att utveckla och förbättra förutsättningarna för företag i kommunen. Det ska vara enkelt, tryggt och okomplicerat att driva verksamhetet i Sollentuna, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Det sammanfattande omdömet om Sollentuna som företagarkommun är i år 4,01 på en sexgradig skala. Snittet i Sverige är 3.36.

Resultatet visar att Sollentuna är en företagarkommun att räkna med. Det som Sollentunas företag är särskilt nöjda med är tjänstemäns attityder och tillämpning av lagar och regler. Företagen ger även Sollentuna bra betyg när det gäller dialog med kommunledningen och service till företagen.

– Vi ligger stadigt i toppen som en av landets bästa kommuner att vara företagare i. Det är ett mycket gott betyg och ett kvitto på hårt arbete i hela kommunen. Vi försöker att ständigt förbättra oss och just nu genomgår bland annat många tjänstemän en utbildning, som syftar till att stärka vår service till företagen, säger Katarina Kämpe, kommundirektör.

Rankingen baseras främst på de betyg som nära 40 000 företagare ger sin hemkommun. Det gör Svenskt Näringslivs ranking unik. Även statistiska data från SCB och UC kring bland annat nyföretagande och kommunalskatt påverkar rankingplaceringen. 

Länk till Svenskt näringslivs kommunrankning>>