Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Cykeltur på Norrgårdens Äldreboende

Sollentunas äldre kommer ut på en cykeltur!

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Under sommaren och hösten har nio av kommunens äldreboenden tagit möjligheten att låna specialbyggda el-lådcyklar från kommunen som de kan skjutsa boende på, så att de får möjlighet att uppleva Sollentuna från cykeln.

Gabriels gård, Rotsunda strand, Minerva, Bergkällan, Rådan, Norrgården, Ribbings backe, Soltorp – det är äldreboendena som bokat lådcyklarna.  Alla kommunens äldreboenden har blivit erbjudna att låna cyklarna. 

- Vi är glada att så många äldreboenden har tagit chansen att låna lådcyklarna för att kunna ta ut de boende att på en cykeltur i vårt somriga Sollentuna, säger Anna- Lena Johansson (L), ordförande vård- och omsorgsnämnden. 

De specialbyggda el-lådcyklarna är inköpta av kommunen och kommer att kunna bokas även under cykelsäsongen 2019. Varje boende får låna cyklarna under en treveckorsperiod. 

- Både personal, närstående och volontärer kommer att skjutsa de boende. Det är fantastiskt att även de äldre nu får chansen att uppleva den härliga frihetskänslan som cykling ger, säger Moa Rasmusson (L), ordförande, trafik- och fastighetsnämnden.

Sollentuna kommun har de senaste åren satsat mycket på att bygga ut cykelvägar och främja cykling - med målet att fler ska välja cykeln som transportmedel. För att fler ska upptäcka cykeln som transportmedel, arrangerar vi olika aktiviteter för att öka intresset.