Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Markförsäljningstävling - Väsjö torg etapp 2

Sollentuna utvecklar Väsjön och bjuder in till markförsäljningstävling

Bygga bo & miljö

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommun fortsätter utvecklingen av det nya bostadsområdet Väsjön och bjuder nu in till en andra markförsäljningstävling. Den här är det cirka 450 bostäder fördelat på fem lotter som är ute för försäljning i Sollentunas största pågående stadsutvecklingsprojekt.

Mitt emellan två naturreservat, med en slalombacke i centrum och med planer på en linbana för kollektivtrafik skapar Sollentuna just nu bostadsområdet Väsjön.

Nu bjuder kommunen in till en markförsäljningstävling där byggherrar får tävla om möjligheten att, tillsammans med Sollentuna kommun, vara med och utveckla, gestalta och bygga bostäder i Väsjön. Jämfört med den tidigare markförsäljningen är det betydligt större lotterden här gången, det rör det sig om cirka 450 bostäder fördelat på fem lotter om cirka 50-150 bostäder per lott.

Intresset för den första markförsäljningstävlingen, som avgjordes 2015, var stort. Totalt lämnades 28 anbud och förslag in på det första kvarteret i Väsjö torg. Sollentuna hoppas på ett lika stort deltagande i denna tävling.

- Väsjön är ett helt unika koncept där vi vill ge tusentals människor möjligheten att leva och bo. Genom att nu ta nästa större steg i att sälja marken, ser vi framemot att takten i byggandet av nya bostäder håller en fortsatt hög nivå under åren framöver, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Väsjö torg har en lagakraftvunnen detaljplan. En ändring av del av detaljplanen pågår och planeras att antas i maj 2017. Förberedande arbete för de kommunala vägarna pågår redan i tävlingsområdet.


Unik profil

Utbyggnaden av Väsjön, i nordöstra delen av kommunen, startade 2015. Mitt emellan två naturreservat, med en slalombacke i centrum och planer på en linbana för kollektivtrafik skapar Sollentuna just nu bostadsområdet Väsjön. Visionen är en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum.

När allt är klart kring 2032 beräknas ca 4 000 nya bostäder finnas här i form av villor, stadsradhus och flerbostadshus samt kommunal service. Kommunen ansvarar för försäljning av egen mark, utbyggnad av nya gator, parker, kajer och sjörestaurering i hela området. Sollentuna Energi & Miljö, SEOM, ansvarar för utbyggnaden av bland annat vatten, avlopp, el och fjärrvärme.

Läs mer om markförsäljningstävlingen