Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Personer som genomför ett videosamtal

Digital vårdplanering innebär många fördelar

Sollentuna till final i Sveriges eHälsokommun

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Den 25 april på Vitalismässan i Göteborg avgörs det vilken kommun som blir Sveriges eHälsokommun. Sollentuna är en av de fem nominerade kommunerna som har chansen att få utmärkelsen och en prissumma på 50 000 kr.

Regeringens och SKL:s gemensamma eHälsovision säger att år 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och eHälsans möjligheter. För att främja kommunernas arbete i att nå den visionen har Vitalis i samarbete med SKL, FSS-Föreningen Sveriges Socialchefer och HSO – Handikappförbunden tagit fram utmärkelsen Sveriges eHälsokommun.

Med flera pågående och framtida projekt och satsningar såsom robotkatter, digitala trygghetslarm, deltagande i SKL:s utvecklingsprojekt LEDA, Framtidens socialtjänst för unga och mobila arbetssätt har Sollentunas tagit sig till finalsplats.

- Vi är glada över att våra satsningar inom e-hälsa har tagit oss till final i Sveriges eHälsokommun. Nu håller vi tummarna för att vi tar hem vinsten den 25 april! säger Anna-Lena Johansson (L), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Utmärkelsen och en prissumma på 50 000 kr kommer att delas ut under invigningsceremonin till Vitalismässan i Göteborg 25-27 april. De fem nominerade kommunerna är Sollentuna, Eskilstuna, Göteborg, Västerås och Linköping.