Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentuna rankas högt i miljörankning bland Sveriges kommuner

Bygga bo & miljö

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna placerar sig på tredje plats bland kommunerna i Stockholms län när Aktuell Hållbarhet gör sin årliga mätning. I den totala mätningen hamnar vi på plats 15 vilket är en förbättring från förra året.

Aktuell Hållbarhet gör varje år en kommunrankning som mäter aktivitets- och ambitionsnivå på miljöområdet i Sveriges kommuner. I årets rankning ligger Sollentuna på plats 3 i Stockholms län. I den totala mätningen av Sveriges samtliga kommuner ligger Sollentuna på plats 15. Det är en förbättring från 2016 då vi hamnade på plats 19.  

För nionde året i rad har kommunrankningen bland Sveriges 290 kommuner genomförts i syfte att lyfta fram de kommuner som har kommit långt i sitt miljöarbete. Underlaget i undersökningen består till största del av kommunernas svar på en mängd enkätfrågor inom miljöprogram, klimatmål, arbete med Agenda 2030, energiplan, kemikaliekrav, placeringsdirektiv mm. Utöver enkätsvaren ingår sex nyckeltal inom miljöområdet.

Se hela rankningen