Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentuna på plats 23 i ranking om bästa idrottskommun

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Stora satsningar på anläggningar, bra stödsystem för ungdomsidrott och tillgängliga arenor är några av de styrkor som placerade Sollentuna högt i rankingen Främsta idrottskommun som tidningen Sport & Affärer genomför årligen.

För elfte året i rad utser tidningen Sport & Affärer flera olika utmärkelser. Tjugo olika faktorer avgör hur kommunerna står sig.  Sollentuna placerade sig på plats 23 i kategorin Främsta idrottskommun. Andra kriterier för att hamna högt i rankingen är att kommunerna kan arrangera stora idrottstävlingar, att folkhälsan är god och kommunen har ett bra företagsklimat. En sak som lyftes fram är Sollentunas satsningar på att bli årets främsta cykelkommun.

- Fantastiskt roligt att Sollentuna för första gången finns med på ranking av bästa idrottskommuner. Vi har många föreningar som skapar möjligheter för barn och ungdomar till en bra fritid. Som kommunen vill vi vara med och skapa så bra förutsättningar som möjligt för familjer. Det har vi visat genom nya hallar och nya spontanytor, säger Magnus Ramstrand, KD, kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Att i så stark konkurrens, sätta Sollentuna på kartan bland Sveriges Idrottskommuner, är fantastiskt kul. Vi nöjer oss inte med detta utan strävar efter att förbättra idrottens förutsättningar så vi också kan nomineras bland Sveriges bästa breddidrottskommuner i framtiden, säger Magnus Jansson idrottschef i Sollentuna

Vinnarna presenteras igår under seminariet Professionell idrott i Jönköping, arrangerat av tidningen.

Listorna med kriterier och motiveringar publiceras i kommande nummer av Sport & Affärer som distribueras med Dagens industri. Läs mer om utmärkelsen på deras webbsida, Sport & Affärer.