Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sollentuna friidrottshall

Sollentuna Friidrottshall nominerad till Årets idrottsarena

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Den 15 december utses Årets idrottsarena av tidningen Sport & Affärer. Sollentuna Friidrottshall är en av tre nominerade arenor i Sverige.

Sollentuna friidrottshall stod klar 2016 och är den första toppmoderna friidrottsarenan i Skandinavien. Här tränar friidrottare från ett tiotal klubbar i Stockholm och ett flertal tävlingar anordnas under året.

- Det känns fantastiskt roligt att Sollentuna Friidrotthall är nominerad till årets idrottarena. Det är en arena som har vi har satsat stort på. Byggnaden är vacker utifrån och har ett toppmodernt innehåll. Här finns samma typ av löparbanor som på OS- och VM-arenor runt om i Europa säger, Moa Rasmusson (L), ordförande trafik- och fastighetsnämnden.

Samarbete möjliggör storsatsning

Sollentuna friidrottshall drivs enligt en ny modell för regionalt samarbete, som innebär att Sollentuna kommun stod för investeringen och att ett tiotal kommuner är med och bekostar driften. På så sätt får fler klubbar i Stockholm tillgång till denna toppmoderna arena.

-Vi är otroligt glada för nomineringen. Friidrottshall sätter verkligen Sollentuna på kartan i friidrottssverige. Vi kan se att det regionala samarbetet stimulerar utveckling mellan klubbarna och att fler har hittat till friidrotten. Hoppas att fler ska inspireras av modellen, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i Kultur-fritidsnämnden 

Vinnaren publiceras i Sport & Affärer den 15 december, som bilaga i tidningen Dagens industri. De nominerade arenorna för årets idrottsarena är Stiga Sports Arena, Sollentuna Friidrottshall och Jämtkraft.

Sollentuna friidrottshall