Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Barnfamilj 1

Sollentuna bland de bästa om du har familj

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommer på femte plats i kategorin ”Bäst att ha familj” i tidningen Fokus årliga rankning av Sveriges 290 kommuner. I kategorin ”Bäst att arbeta” placerar vi oss på fjärde plats.

- I Sollentuna arbetar vi hårt för att erbjuda en bra skola, som är fri från mobbning och som ger alla elever möjligheten att lyckas i livet, oavsett individuella förutsättningar. Vi prioriterar också satsningar för att fler Sollentunabor ska komma i arbete och egen försörjning, därför är det glädjande att se att Fokus fångar upp detta i sin ranking, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tidningen Fokus rankar varje år Sveriges kommuner utifrån var det är bäst att bo, med underkategorierna: ”Bäst att vara ung”, ”Bäst att vara äldre”, ”Bäst att ha familj”, ”Bäst att arbeta” samt ”Fundamentala variabler”. Sollentuna kommun placerar sig på femte plats i kategorin ”Bäst att ha familj”. I den kategorin bedöms slutbetyg i årskurs 9, mobbning, jobbtillväxt, inkomst, befolkningsökning och andel uttagna föräldradagar av män. Sollentuna får även en bra placering i kategorin ”Bäst att arbeta” där vi hamnar på fjärde plats. I den kategorin bedöms bland annat tillgänglighet till arbete, bredd och variation bland olika yrken och näringsgrenar, andel förvärvsarbetande och hur många av invånarna som är högutbildade.

I den totala rankningen där samtliga fem kategorier ingår placerar sig Sollentuna på plats 25 av landets 290 kommuner.

Hela listan hittar du här>>>

Läs mer om rankningen här>>>