Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Hus och lyftkran

Sollentuna är en av de kommuner som ökat sin byggstartsvolym mest det senaste året

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna är en av de kommuner som har störst ökning av byggstartsvolymen gällande nya bostäder under de senaste 12 månaderna. Det visar ny statistik från Sverige Bygger som har analyserat bostadsläget i landets kommuner.

Sollentuna är en av de kommuner som har störst ökning i byggstartsvolym. Sverige Bygger har analyserat bostadsläget i landets 50 största kommuner utifrån antal bygg- och projektstarter i relation till folkmängden.  Sollentuna kommun ligger i toppen i Stockholms län när det handlar om ökning i byggstartsvolym de senaste12 månaderna.

-  Under flera år har vi presenterat en tydlig vision för hur Sollentuna ska utvecklas i framtiden; Ett Sollentuna som utvecklas kring våra pendeltågsstationer samt i Väsjön, men det mesta av övriga Sollentuna vill vi bevara som det är. Denna tydliga signal gör att samarbetet mellan kommunen och marknaden kan fungera på både kort och på lång sikt då vi prioriterar den planläggning som ligger i linje med visionen. Det skapar goda förutsättningar för fastighetsägare och investerare att satsa på att bygga i Sollentuna kommun, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Platser där bostadsproduktion just nu sker i Sollentuna är främst Väsjön och Edsberg samt i stationsnära lägen som Häggviks strand och Tureberg. Förberedande arbeten har också inletts för bostadsproduktion kring handelsplatsen Södra Häggvik.

Läs mer på byggvälden.se