Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Vinnare konsttävling, bilden av Sollentuna

Sofias bild av Sollentuna

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Under hösten har ett förtiotal barn och ungdomar vid Sollentuna kulturskolas form- och bildverksamhet medverkat i en konsttävling som kommunen anordnat. Uppdraget var att gestalta bilden av Sollentuna. Vinnaren är sjuåriga Sofia.

Sollentuna kommun har under året påbörjat ett arbete med att lyfta bilden av Sollentuna. Till en början internt inom kommunen och på sikt även externt. Konsttävlingen är en del i det arbetet.

Elever i Sollentunas kulturskolas bild- och formverksamhet bjöds in att medverka i tävlingen. De fick i uppdrag att gestalta bilden av Sollentuna. Vinaren är sjuåriga Sofia Zhao.

Sofia har ett fint öga för färger, det är en härlig mix av vatten, stad och natur precis som Sollentuna – här vill man vara!

Sofias konstverk kommer att tryckas på tygkassar som kommer att bli priset i ett kommande initiativ från kommunen där invånare uppmuntras att nominera sin vardagshjälte.

- Vi har fått in fantastiskt fina bidrag till konsttävlingen. Det är härligt och inspirerande att se Sollentunas barn och unga levandegöra och forma sin egen bild av Sollentuna, säger Katarina Kämpe, kommundirektör i Sollentuna kommun.

Kulturskolans bild- och formverksamhet leds av Charlotte Ekholm och det är barn och ungdomar från 7 år och uppåt som går kursen.

Bidragen kommer att ställas ut i kommunhuset under hösten. Du kan även ta del av dem via länken nedan. 

Bidrag konsttävling