Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Konferens Förbättringsresan

Socialkontorets bidrag till regeringens förbättringsresa

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I fredags medverkade socialkontoret i Sollentuna på regeringens spridningskonferens #Förbättringsresan. Förbättringsresan är ett regeringsuppdrag som handlar om att utveckla den sociala barn-och ungdomsvården i Sverige.

Socialkontoret i Sollentuna presenterade projektet ”Framtidens socialtjänst för unga/Soc för unga” där processledare Maja Hagström berättade om att kontoret genom en målgruppsundersökning fick veta att informationen om socialtjänsten på hemsidan borde bli tydligare och mer målgruppsanpassad och att skolan borde undervisa om socialtjänstens funktion.

– Vi startade därför upp ett nära samarbete med Gärdesskolan i Sollentuna för att öka kunskapen om socialtjänsten bland eleverna och vi tog tag i arbetet med att förnya och målgruppsanpassa informationen på kommunens hemsida. Styrkan i projektet var att vi hade två ungdomar som medprojektledare samt att vi fortlöpande stämde av med målgrupperna för att hamna rätt, säger Maja Hagström. Under våren avslutades projektet med resultat som:

  • förnyade, målgruppsanpassade sidor på webben för barn och unga i allmänhet samt för barn och unga som är placerade av socialtjänsten
  • filmer om socialtjänsten
  • en unikt framtagen lärarhandledning om socialtjänsten
  • en ny e-tjänst för barn och unga där de kan kontakta socialtjänsten anonymt

Till "Soc för unga"