Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ungdomar

Soc för unga

Soc för unga gjorde succé

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna arbetar ungdomar och socialtjänsten tillsammans för att utveckla verksamheten. På Barnrättsdagarna 24-25 april så berättade Sollentuna om samarbetet med kommunens ungdomar för att förbättra socialtjänsten. Vi fick dela med oss av våra lärdomar och kunskaper. Föreläsningen var välbesökt och gjorde succé bland besökarna.

"Soc för unga" är ett utvecklingsarbete som syftar till att göra socialtjänsten i Sollentuna mer känd och tillgänglig för barn och unga. Målet är att tidigt nå ut till utsatta unga för att de på så sätt ska kunna påverka sin egen situation genom att själva söka hjälp. Förhoppningen är att projektets resultat ska spridas och börja användas av alla skolor i Sollentuna men även i andra kommuner i Sverige.  Vi fick möjligheten att berätta om vårt arbete på Barnrättsdagarna 24-25 april i Örebro.

Flera av besökarna var imponerade över ungdomarna som på ett klokt sätt resonerade kring involveringen av ungdomar i arbetet. Deltagarna inspirerades av ungdomarna och det ledde till många givande diskussioner. Förhoppningsvis så ser vi flera ungdomar på Barnrättsdagarna i framtiden säger Ebba Vikner, medprojektledare.  

Vi fick mycket inspiration, idéer och framtida samarbeten av att delta under Barnrättsdagarna som vi tar med sig i arbetet framåt säger Caroline Charléz, medprojektledare.

Projektet "Soc för unga" drivs av Socialkontoret i Sollentuna i samarbete med anställda ungdomar, personal och elever på Gärdesskolan, barn- och utbildningskontoret och FoU Nordväst.