Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Nystart för Arena Edsberg

Nystart för Arena Edsberg

Snyggt, tryggt och trivsamt på Arena Edsberg

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Med varma färger, sköna möbler och ny rumsindelning vill biblioteket locka fler besökare. Nu inviger vi Arena Edsberg i en ny skepnad, måndag 16 oktober kl 16-18.

Här finns lästips och trivsam miljö för dig som vill koppla av och läsa en bok. Korridorerna är inspirerande med sköna fåtöljer och hyllor med bokomslag som inspirerar till läsning. Ett stort studierum finns nu också med plats för cirka tjugo personer.

- Edsberg är en kommundel vi satsar extra mycket för att det ska vara tryggt och snyggt. Nya Arena Edsberg, med utrymme exempelvis för läxhjälp, och kommunen i samverkan med bland andra Sollentunahem, bidrar till ett Edsberg där männsikor trivs, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

 Arena Edsberg samarbetar med fler andra kommunala verksamheter för att locka nya besökare. Öppna förskolan kommer fyra gånger under hösten att ha sin verksamhet här och även seniorträffen flyttar in på fredagar. 

- Det ska kännas som ett extra vardagsrum där man kan trivas. Vi har tagit bort alla skrymslen där man tidigare kunde hitta på bus. Med öppna bokhyllor och fönster in mot alla rum är det nu tryggt på biblioteket. Här finns också ett stort studierum för den som behöver lugn och ro. Vi jobbar för att folk i Edsbergs ska hitta hit. Alla är varmt välkomna, avslutar Bibbi Ahlberg, verksamhetsansvarig

Varmt välkomna till invigning

Måndag 16 oktober kl 16-18. Fiskdamm för barnen. Vi berättar om hur du söker, lånar och lånar om böcker och söker i våra databaser. Vi bjuder på frukt och dricka som förfriskning. Varmt välkomna!