Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Flicka vid dator

Skolorna kliver uppåt

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Lärarförbundet presenterade idag sin ranking Bästa skolkommun 2017. Sollentuna ligger på plats 70 av landets 290 skolkommuner. Det innebär en klättring från förra årets placering 146.

Lärarförbundet baserar sin ranking på 13 kriterier, bl a annat elevernas meritvärde, hälsoläget bland lärare, andel utbildade lärare m fl. Några av de kriterier där Sollentuna ligger mycket högt är till exempel löneökningen för lärare (plats nr 5) och elevernas meritvärde (plats nr 6) och andel elever som är godkända i ämnen i årskurs 9 (plats 10). 

Soley Aksöz Lithborn, ordförande i barn- och ungdomsnämnden:

- Det är mycket glädjande resultat för Sollentunas kommun! Ett långsiktigt, inkluderande och innovativt arbete i alla led inom våra skolor under många år, har resulterat i att vi placeras bland de bästa skolkommunerna i Sverige. Jag vill tacka all duktig skolpersonal och tjänstemän för deras hårda och målmedvetna arbete.

Av de totalt 13 kriterierna har Sollentuna höjt sig i nio i förhållande till 2016. Den låga placeringen när det gällande lärartäthet delar Sollentuna med resten av Storstockholms kommuner som alla upplever svårigheten att rekrytera lärare.

Läs mer om rankringen och se resultatet för Sveriges övriga kommuner.