Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Rösjöbadet

Så är vattenkvaliteten där du badar

Bygga bo & miljö

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu är badsäsongen igång och många funderar över badvattenkvaliteten i Sollentuna. Idag publicerar Sollentuna kommun Miljöbarometer – en databas där Sollentunas invånare kan ta del av mängder med information om kommunens vatten.

Nu blir det lättare att ta del av information om kvaliteten i Sollentunas sjöar och vattendrag. Idag lanserar Sollentuna kommun Miljöbarometern, en webbaserad databas där kommunen samlar data och information om Sollentunas sjöar, vattendrag och kust samt vattnens ekologiska och kemiska status. I Miljöbarometern kan du bland annat få den senaste informationen om vattenkvalitén i det vatten du badar i, hur fiskarna mår och hur kommunens miljöövervakning ser ut.

Miljöbarometern en del av kommunens arbete inom EU-projektet LIFE IP Rich Waters. Syftet med projekten är att dels kartlägga och förbättra vattenkvalitén i våra sjöar och hav i samarbete med myndigheter, kommuner, företag, forskare, föreningar och vattenvårdsförbund inom Norra Östersjöns vattendistrikt.

Arbetet med Miljöbarometern har genomförts med ekonomiskt stöd av EU/LIFE och Havs- och vattenmyndigheten.

Du hittar Miljöbarometern här.

Publicerad: 20 juli 2018