Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Rösjöbadet

Rösjöbadet – en av fem stränder i Sverige som får miljöutmärkelse

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Rösjöbadet är en av fem stränder i Sverige som i år får miljöutmärkelsen ”Blå flagg”. Det innebär att Rösjöbadet lever upp till kraven på vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information.

Blå flagg är en internationell miljöutmärkelse för fritidsbåtshamnar och stränder. I år hissas blå flagg i 10 hamnar och på stränder i landet. Rösjöbadet i Sollentuna är en av dem.

- Sollentuna kommun vill gärna förknippas med sol, vind och vatten. Jag är glad över att Rösjöbadet är ett bra exempel på att vi lyckas leva upp till denna målsättning, säger Magnus Ramstrand (KD) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Blå Flagg drivs av Foundation for Environmental Education (FEE) och som i år finns i 45 länder runt om i världen. De första blå flaggorna hissades 1987 och Blå Flagg är sedan många år en etablerad märkning för stränder och hamnar. I Sverige har vi haft Blå Flagg sedan 1994. Utmärkelsen måste sökas på nytt varje år och en jury beslutar om vilka anläggningar som ska godkännas. Varje år genomförs kontrollbesök på samtliga anläggningar.

Läs mer om utmärkelsen Blå Flagg