Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

pumtrack

Pumptrackbana till Sollentunavallen

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Den är nästan 80 meter lång och väger mer än tre ton. Sollentunas första anläggning för kickbike och trickcykel är på plats.

Här gäller det att pumpa med cykeln för att få fart i guppen och i kurvorna. Nu står banan bredvid skateparken där belysningen är påslagen fram till klockan 22. Här kan du köra med de flesta typer av cyklar. Det är en bana där du på ett pumpande sätt driver cykeln framåt utan att trampa. Det går även bra att köra skateboard i den.

- Banan är jättefin och blir förhoppningsvis väldigt uppskattad av barn och ungdomar som kör kickbike och cykel. Pumptrackbanan är ett led i vårt arbete för att uppmuntra cykeln som fortskaffningsmedel, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i Trafik- och fastighetsnämnden

- Riktigt roligt att vi nu utrustat Sollentunavallen ytterligare genom att stora fritidsintressen som kickbike och cykling får utrymme. I Sollentuna kommun ska det vara lätt att ha en aktiv fritid, det här blir ytterligare ett sätt att förverkliga det, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Mer information

Jenny Holmberg, enhetschef Idrott Sollentuna. jenny.holmberg@sollentuna.se
Telefon: 08-57922896