Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Visning av vård- och omsorgskontorets teknikväska

Premiärvisning av kommunens teknikväska

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Vård- och omsorgskontoret invigde sin teknikväska med en visning på Malmgårdens seniorträff. Väskan innehåller tekniska hjälpmedel som finns på marknaden och går att boka för gruppvisningar.

I förra veckan höll Caroline Ankartross och Annika Gelinder från vård- och omsorgskontoret premiärvisningen av kontorets nya teknikväska på Malmgårdens seniorträff i Sollentuna. Ett femtontal nyfikna besökare hade kommit för att få tips och information om ett urval av den teknik som finns tillgänglig på marknaden och som kan underlätta människors vardag. Bland annat visades ett blixtlåsgrepp, en knappknäppare, olika öppnare som underlättar om man är svag i handen och många andra enkla och lite mer avancerad tekniska hjälpmedel. Initiativet välkomnades av besökarna och intresset var stort när de efter visningen fick chansen att klämma och känna på den teknik som visades upp.

Teknikväskan började tas fram efter vård- och omsorgsnämndens beslut i december förra året och är en del av nämndens digitaliseringsplan. Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, ser framemot att fler av Sollentunas invånare ska få ta del av teknikväskan.

-          Det är roligt att teknikväskan nu är redo av visas upp och att intresset för gårdagens visning var så stort. Min förhoppning är att så många som möjligt av kommunens seniorer och andra som är intresserade tar chansen att boka in en visning.

Boka en visning

Om man missade gårdagens visning är det ändå inte försent. Tanken med teknikväskan är att grupper som är intresserade ska kunna boka in en visning. Då kommer personal från vård- och omsorgskontoret för att berätta mer och demonstrera hur tekniken fungerar. Väskan uppdateras kontinuerligt och dess innehåll varierar därför över tid. Vill du boka in en visning till ett annat tillfälle, kan ni skicka ett mail till VON@sollentuna.se med era kontaktuppgifter. Personal från vård- och omsorgskontoret kommer sedan ta kontakt med er.