Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Öppet hus på Ture träfflokal lockade många besökare

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Stämningen var på topp när de förnyade lokalerna på Ture träfflokal fylldes av nyfikna besökare. Personal från socialkontoret, trogna besökare och nya nyfikna minglade och visades runt i lokalerna.

I tisdags hölls det öppet hus på Ture träfflokal för att inviga de förnyade lokalerna och bjuda in alla som var nyfikna på verksamheten och alla aktiviteter som anordnas där. Köket fylldes snabbt av såväl personal som besökare och ett glatt sorl fyllde lokalerna.

Ture träfflokal är en öppen verksamhet inom socialpsykiatrin som riktar sig till människor med psykiska funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa. I verksamheten finns handledare med olika utbildning inom social omsorg. Syftet med verksamheten är att låta människor bryta social isolering och utanförskap, och börja umgås med andra. Det kan handla om att samtala, äta lunch eller fira högtider- och födelsedagar tillsammans. I lokalerna anordnas även några återkommande aktiviteter som till exempel bakning, fredagsfika, bingo, friskvård, pysselgrupp, filmgrupp, aktivitetsgrupp och Klubb Ture.

Socialkontorets förvaltningschef, Kerstin Lidman, var också på plats och minglade med besökarna.

- Ture träfflokal är en viktig mötesplats för många sollentunabor och bidrar till att skapa en mer tillgänglig och meningsfull tillvaro. Jag hoppas att det är fler som upptäcker den här fina och viktiga verksamheten genom det här öppna huset, säger hon.

För Margareta Berntsson och Inger Backlund, trogna besökare på Ture träfflokal sen ett par år tillbaka, är träfflokalen ett trevligt sätt att träffa kompisar. De berättar att de försöker komma dit varje dag. Förutom att spela spel och göra utflykter är de båda eniga om favoritaktiviteten:

- Det bästa är fredagsbingon! Min dotter kommer hit från andra sidan stan varje fredag för att vara med, berättar Margareta Berntsson.

De båda besökarna ser fram emot nästa gemensamma utflykt som anordnas av Ture träfflokal vilket är en tur med en amfibiebåt som går på såväl land som vatten.

Personalen på Ture träfflokal är glada och tacksamma över alla som kom och besökte dem och visade det stora intresse och engagemang som visades för verksamheten. De vill passa på att tacka alla som kom och hälsar nya besökare varmt välkomna.

För att komma till Ture träfflokal på Oppegårdsstråket 10 i Sollentuna behövs inget biståndsbeslut. Om du eller någon bekant är nyfikna på träffpunkten och alla de aktiviteter som anordnas kan ni läsa mer här.