Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Nya Skälbyskolan

Nya Skälbyskolan invigd

Skola & förskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu är nya Skälbyskolan invigd! Ordförande i barn- och ungdomsnämnden Soley Aksöz Lithborn klippte sedvanligt blågult band och trafik- och fastighetsnämndens ordförande Moa Rasmusson gratulerade även hon alla Skälbybarnen till den nya skolan.

- Skolan har ljusa härliga lokaler som är planerade för maximal flexibilitet, samarbete och modern pedagogik, säger skolchef Mikael Kaspar som också var på plats i Skälby. Det ger personal och barn goda möjligheter, både att trivas i skolan och att utveckla kunskap i olika typer av lärsituationer. Skolan rymmer verksamheter från förskoleklass till årskurs 3 samt 60 förskolebarn.

Skälbyskolan är den första i en rad skolor som inom de närmaste åren kommer att byggas i kommunen. I slutet av augusti tas första spadtagen för nya Töjnaskolan och för nya Gärdesskolan. Nya Tegelhagens skola beräknas vara färdig till vårterminen 2020. Effektiva och inspirerande skollokaler är en förutsättning för att Sollentuna kommun ska nå sina höga mål inom skola och förskola; att kunna erbjuda Sveriges bästa skola.

Ljus och med hjärta

Byggnaden är treklöverformad och delar upp tomten i tre delar: skolgården med huvudentré, förskolegården med entré och den nedre, helt tillgängliga entrén med parkering.

Invändigt är skolan ljus och inspirerande med en spännande färgsättning. Från huvudentrén på skolgårdsnivån kommer man som besökare direkt in i skolans hjärta: ett ljust och luftigt rum med dubbel takhöjd. Runt hjärtat - skolans centralpunkt - ligger expedition, lärarnas arbetsrum och elevernas lokaler i hemvisterna. Förskolan har en egen gård och egen entré men lokalerna har samma kontakt med hjärtat.

Karta till tidskapsel

När det första spadtaget för nya Skälbyskolan togs 2016 överlämnades en tidskapsel som byggentreprenören Erlandsson Bygg AB har murat in i byggnaden. Rektor Charlotte Mörck fick vid invigningen motta ett förseglat kuvert med uppgift om var i byggnaden den kan återfinnas.

Publicerad: 12 september 2018