Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Turebergs storg

Ny handlingsplan sätter fart på samverkan

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Samverkan mellan kommunen och polisen har ökat inom flera områden, men inte alla. Nu har kommunen beslutat om en ny handlingsplan.

Kommunens och polisens samverkansavtal och det gemensamma medborgarlöftet har fokus på att öka tryggheten i offentliga miljöer. I Medborgarlöftet ingår bland annat regelbunden närvaro i ungdomsmiljöer, trygghetsinsatser i kollektivtrafiken och insatser mot vårdslös mopedkörning.

–   Den beslutade handlingsplanen är ett resultat av våra regelbundna uppföljningar med polisen. Nu lägger vi kraft på att ytterligare förstärka våra insatser för ett tryggt Sollentuna, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den handlingsplan som nu tagits fram handlar om en insats inom överenskommelsen och två punkter i medborgarlöftet, där samverkan inte inletts. Det är:

  • Aktivt arbete med att upptäcka tidigare okända narkotikamissbrukare
  • Trygghetsinsatser i kollektivtrafiken
  • Insatser mot vårdslös mopedkörning.

 Att kommunen nu tagit beslut om en handlingsplan för att få fart på samverkan betyder inte att inga insatser gjorts tidigare. Både polisen och kommunen har varit aktiva med insatser inom samtliga områden som omfattas av samverkansöverenskommelsen och medborgarlöftet, men insatserna har inte alltid gjorts i samverkan.

Har du frågor om kommunens trygghetsarbete? Kontakta Caroline Olsson, trygghetssamordnare på kommunledningskontoret, e-post: caroline.olsson@sollentuna.se eller tfn: 08-579 210 00

Läs mer om kommunens trygghetsarbete>>>