Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ann Eliasson, anhörigkonsulent och Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Ann Eliasson, anhörigkonsulent och Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Ny anhörigkonsulent i kommunen

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Första mars började Ann Eliasson som anhörigkonsulent i Sollentuna. Hon finns för dig som hjälper och stödjer en person som inte klarar vardagen på egen hand, beroende på ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.

– Som anhörig tar man ofta stort ansvar och man kan känna sig ensam i sin situation. Anhörigkonsulenten ger råd och stöd, anordnar aktiviteter och ser till att man kan få träffa andra personer med liknande erfarenheter som en själv. Ann Eliasson har ett viktigt uppdrag att stödja våra anhöriga i Sollentuna, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Ann började sin tjänst som anhörigkonsulent på vård- och omsorgskontoret 1 mars. Tillsammans med demenssamordnare Natalie Alrenius kommer hon att stödja anhöriga till personer som inte klarar av vardagen på egen hand beroende på ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning.

Ann, berätta lite kort om dig själv och din bakgrund

Jag är utbildad socionom och har arbetat i snart 30 års tid främst som kurator, men även inom anhörigstöd och inom andra områden inom socialt arbete.

Mina arbetslivserfarenheter har gett mig ett dubbelt perspektiv då jag arbetat både med sjuka personer och med deras anhöriga.

Jag har tidigare jobbat i Sollentuna med ett projekt kring förebyggande hembesök. Nu ser jag mycket fram emot att få arbeta i kommunen igen som anhörigkonsulent. Det känns värdefullt att få ge stöd till anhöriga.

Har du några exempel på situationer då man kan få stöd av dig som anhörigkonsult?

När man känner att man tar ett större ansvar än vad man normalt sätt gör i en relation kan man kontakta mig. Man kan vara en familjemedlem, vän eller granne - du avgör själv om du är anhörig. Ofta är man i en situation som kommer att vara långvarig och då är det viktigt att själv få må bra. Hos mig kan man få råd, stöd och ventilera sina upplevelser.

På vård- och omsorgskontoret kommer jag att jobba nära handläggarna som arbetar med äldre och personer med funktionsnedsättning. På så sätt kan jag i ett tidigt skede och på ett naturligt sätt komma i kontakt med anhöriga som behöver stöd.  

Vilka aktiviter brukar en anhörigkonsulent anordna?

Exempelvis enskilda stödsamtal, arrangera anhöriggrupper, Må bra-aktiviter och föreläsningar.

Något övrigt du vill berätta?

Anhörigstödet är kostnadsfritt och vi för ingen dokumentation. Hör gärna av dig till mig om du känner att du behöver stöd. Som anhörig är du ovärderlig, men ibland behöver du få träffa andra i likande situation och få tid för dig själv.

 

Kontakt

Ann Eliasson, anhörigkonsulent
08-579 215 31
ann.eliasson@sollentuna.se

Mer information om anhörigstödet