Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Fru Gårman

Nu tar Fru Gårman plats i Sollentuna

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I takt med att nya övergångsställen skapas eller trasiga skyltar vid våra befintliga övergångsställen byts ut passar Sollentuna kommun på att alternera skyltarna för Herr Gårman med Fru Gårman.

Trafikverket har två alternativa skyltar för övergångsställ, en Herr Gårman och en Fru Gårman. I takt med nya överställen skapas och trasiga skyltar vid kommunens befintliga övergångsställen byts ut passar Sollentuna kommun på att alternera skyltarna.

Skyltar med Fru Gårman har funnits i Sollentuna en tid men att det först nu som kommunen arbetar strategiskt med att byta ut skyltarna. Målet är att det i slutändan blir lika många Fru Gårman som Herr Gårman.

-  Skyltarna bidrar till en positiv bild i stadsbilden. Jag ser det som ett symbolvärde och sådana ska inte underskattas, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden.

Skyltarna kostar lika mycket

Vi har fått några kommentarer från invånare som är upprörda över att vi lägger pengar på att sätta upp skyltar med Fru Gårman. Därför vill vi förtydliga att Vägverkets skyltar med Fru Gårman inte är dyrare än skyltarna för Herr Gårman.