Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Bild på Sollentunamässan innan den stängde

Sollentunamässan

Nu ska Sollentunamässan rivas

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nästa vecka börjar Skanska riva det som en gång var Sveriges tredje största mässcentrum. Det här är en milstolpe som både signalerar slutet på en betydelsefull verksamhet i Sollentuna, och öppnar upp för nya möjligheter i framtiden.

Den 24 maj kl. 14 börjar Skanska riva det som en gång var Sveriges tredje största mässcentrum. Det här är en milstolpe som både signalerar slutet på en betydelsefull verksamhet i Sollentuna, och öppnar upp för nya möjligheter i framtiden. Sollentuna kommun arbetar just nu med att ändra detaljplanen för området och ambitionen är att skapa nya kvarter med bostäder, kontor & service på platsen. Planen beräknas gå ut på samråd under hösten 2017.

Om Sollentunamässan

Sollentunamässan var verksam mellan 1973- 2008, numera har Kistamässan tagit över funktionen i norrort. Sollentunamässan hade en utställningsyta på drygt 17 000 m² och var den tredje största mässan i Sverige när det begav sig. Man hade cirka 90 anställda och omsatte 179 miljoner kronor som mest. Under åren arrangerades bland annat dessa tillställningar i Sollentuna: Antik & Kuriosa, Swesport, Konstmässan, Trädgårdsmässan, Hantverksmässan och Sportfiskemässan.