Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Illustration byggnation vid kvarteret Tårpilen

Illustration byggnation vid kvarteret Tårpilen

Nu påbörjas markarbetet för 300 nya bostäder i centrala Tureberg

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Nu påbörjas arbetet med att bygga omkring 300 nya bostäder vid Sollentuna centrum. Det kommer att innebära en del vägarbeten och begränsad framkomlighet under byggperioden.

Nästa vecka påbörjas förarbetet för att bygga omkring 300 nya bostäder i anslutning till Sollentunavägen, kvarter Tårpilen. Under byggperioden kommer all gång- och cykeltrafik på östra sidan av Sollentunavägen ledas om till Kungsvägen. Parkeringsplatserna söder om Kung Agnes väg kommer att tas bort. 

Måndag 20 augusti påbörjar Sollentuna kommun och SEOM arbetet med att lägga om fjärrvärmeledningar på Kung Agnes väg och i korsningen Kung Agnes väg - Sollentunavägen. Det arbetet kommer att pågå vecka 34 till 42. Störst påverkan på trafiken kommer det att vara under veckorna 34-38. 

Så här kommer trafiken att påverkas under perioden v 33-40:

  • Vecka 34 pågår det nattarbete i korsningen Kung Agnes väg och Sollentunavägen.
  • Vecka 34-38 enkelriktas den del av Kung Agnes väg som går västerut från Sollentunavägen. Det innebär att trafik viss trafik leds om till Sköldvägen.  Parkeringen vid Scandic hotell kommer att vara tillgänglig under hela perioden.
  • Vecka 36-42 stängs den del av Kung Agnes väg som går österut från Sollentunavägen.

Högupplöst illustration

Uppdaterad: 180813