Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Illustration föreställer ny Brandstation

Illustration ny brandstation, Tengbom arkitekter

Nu påbörjas bygget av ny brandstation vid Häggviks handelsplats

Trafik & stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I september inleds markberedning inför bygget av ny brandstation till brandkåren Attunda på Hammarbacken vid Häggviks handelsplats. Den nya centrala placeringen gör att det kommer gå snabbt att nå ut till alla delar av kommunen. Efter årsskiftet påbörjas bygget som planeras vara klart försommaren 2019. Därmed upphör den tillfälliga parkering för lastbilar som fram tills nu funnits där.

Nära stora trafikleder

Från den nya mer centrala platsen kan hela kommunen nås inom 7,5 minuter. Många utryckningar sker idag till trafikolyckor, därför är det viktigt att befinna sig nära de stora trafiklederna. Det går även snabbt att nå andra kommuner för hjälpinsatser. På sikt kommer förbifart Stockholm kommer att ansluta här.

Ny placering

Den nya brandstationen kommer att byggas i Häggvik mellan motorvägen E4, Norrvikenleden samt Norrortsleden (väg 265), i södra delen av Hammarbackens verksamhetsområde. I och med detta upphör den tilfälliga parkering för lastbilar som funnits i området och det finns ingen ersättnings parkering för lastbilar i Sollentuna kommun. I september kommer byggentreprenaden att sätta upp skyltar med ytterligare information om bygget. 

 

Området där brandstationen ska byggas, markerat med blå färg, är idag obebyggt. Bredvid nya brandkåren har Trafikverket rätt att använda området i samband med Förbifart Stockholms utbyggnad. 

Brandkåren Attunda är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Järfälla, Knivsta, Sollentuna, Sigtuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby.  

Mer information

Pressmeddelande: Ny brandstation vid Häggviks handelsplats