Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Invigning av Sollentuna Fotbollshall

Invigning av Sollentuna Fotbollshall

Nu har fotbollen flyttat in i Sollentuna fotbollshall

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Igår invigde vi fotbollshallen med högtidliga tal, trumpetfanfar och stora mängder fotbollsälskande barn som rusade i på planen och påbörjade sin träning.

Många kom för att delta i invigningen som leddes av kultur- och fritidsnämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD). Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) hälsade i sitt tal Sollentuna fotboll och Rotebro IS Fotbollsförening välkomna till den nya arenan. Tillsammans har de 4 600 aktiva som kommer att ha sin träning här. 

Henrik Thunes lyfte fram några aspekter av fotbollssatsningen som nu gjorts. Med Sollentuna fotbollshall har vi:

  • Skapat de bästa förutsättningarna för fotbollsträning hela året om. Här slipper man hala konstgräs och leriga gräsmattor.
  • Skapat en arena där spelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och inspireras av varandra. Här kommer A-laget träna parallellt med knattar, barn, unga och veteraner.
  • Skapat en plats för integration och möten mellan barn, unga och vuxna från hela Sollentuna. Både nyanlända och etablerade Sollentunabor kommer att mötas här i en sport som förenar människor över hela världen.
  • Skapat möjlighet för fotbollen att växa sig ännu större i Sollentuna

Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik och fastighetsnämnden berättade i sitt tal om att buslutet om byggnationen av fotbollshallen inleddes hösten 2011. Därefter försenades byggnationen av diverse överklaganden men spaden sattes slutligen i marken våren 2015.

För klubben Sollentuna Fotboll påbörjade arbetet med hallen för sju år sedan. Föreningens ordförande Peder Oxhammar tackade Sollentuna kommun för gott samarbete och för att hallen nu äntligen är klar!

Fotbollsklubbarna i Sollentuna

Rotebro IS Fotbollsförening som med sina 400 medlemmar beskriver sig själva som ”näst minst i världen” men som kan stoltsera med ett kommande 100 års firande nästa år. Föreningens verksamhet startades också här i Norrviken.

Sollentuna Fotboll, med sina 4 200 aktiva, kan istället stoltsera med titeln ”näst störst” i Europa. Endast Brommapojkarna är större. Här bedrivs träning för alla åldrar, från knattefotboll för sexåringar till veteraner.  Herrlaget spelar sedan ett år tillbaka i division 1 och damlaget spelar i division 2.