Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Norlandia tar över driften för Soltorps äldreboende

Omsorg & stöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

1 februari 2018 kommer Norlandia Care AB att ta över driften för Soltorps äldreboende i Sollentuna. Företaget, som har sitt huvudkontor i Sollentuna, vann upphandlingen i konkurrens med ett tiotal andra vård- och omsorgsföretag.

Vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna har tecknat ett avtal med Norlandia Care AB för driften av Soltorps äldreboende med 41 platser i Tureberg. Företaget som har sitt huvudkontor i Sollentuna ingår i en norsk koncern. De har varit aktiva inom äldreomsorg i över 10 år och driver 35 äldreboenden i Sverige.

– Vi välkomnar Norlandia Care AB till Sollentuna och ser fram emot ett gott samarbete med dem. Vill även passa på att tacka Förenade Care som har drivit Soltorp fram tills nu på ett mycket bra sätt, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Norlandia tillträder uppdraget 1 februari 2018 och fram till dess drivs Soltorp av Förenade Care. All tillsvidareanställd personal kommer att erbjudas att jobba kvar på boendet.

– Vi är väldigt glada för det förtroende som Sollentuna kommun har gett oss genom möjligheten att driva Soltorps vård- och omsorgsboende. Vi driver verksamheter i många kommuner i Stockholms län och det är extra roligt med vår första verksamhet i Sollentuna, där även vårt huvudkontor ligger, säger Kerstin Stålskog, VD på Norlandia Care.

Företaget vann upphandlingen i konkurrens med ett tiotal andra vård- och omsorgsföretag.