Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Ministerbesök på Northside fritidgård

Ministerbesök idag

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Idag fick fritidsgården Northside besök av Lena Hallengren (S), barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Hon visade stort intresse för fritidsgårdens strategiska arbete för att inkludera fler tjejer i verksamheten. Northside har ökat andelen tjejer från 3% 2016 till nära 40% idag.

Ministern togs emot av kommunledningen genom kommunalråd Magnus Ramstrand (KD), oppositionsråd Joakim Jonsson (S) och Behzad Dariusson, chef för verksamheten på Northside.

 

På plats fanns också en stor grupp barn som väntade på att ta bussen till sommarlägret på Edsvall. Lena Hallengren startade besöket med ett långt samtal med barnen innan rundvandringen på fritidsgården. Som jämställdhetsminister var hon mycket intresserad av att veta mer om hur verksamheten lyckats nå så goda resultat när det gäller inkluderingen av fler tjejer. Behzad Dariusson berättade bland annat om den hbtq-certifiering som verksamheten just fått som innebär att all personal har genomgått en utbildning genom RFSL.

Förutom besöket på Northside ska Lena Hallengren besöka Kvinnojouren och även träffa en grupp äldre från Sollentuna för att diskutera regeringens äldrepolitik.