Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Miljövänliga kassar i färgglada tyger

Kommunens arbetscenter syr miljövänliga kassar i samarbete med Myrorna

Näringsliv & jobb

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommuns arbetscenter syr miljövänliga kassar gjorda av överblivna tyger, i ett samarbete med Myrorna. Projektet minskar plastkonsumtionen samtidigt som människor får en meningsfull arbetsträning.

Myrornas produktionsenheter samlar ihop överblivna textilier och skickar bland annat till Arbetscenter, som i sin tur syr tygkassar som säljs i Myrornas butiker. På arbetscenter får människor som står utanför arbetsmarknaden praktik i trä- eller textilverkstaden eller med utomhusprojekt.

– De som söker sig till oss är antingen arbetslösa, sjukskrivna eller nyligen anlända till Sverige. Målet är alla som kommer hit ska komma ut i ett jobb, praktik eller studier i framtiden, berättar arbetsledaren Karin Vretfors. 

För att nå dit utformas en individuell plan för varje person. Utöver själva arbetsträningen erbjuder centret även stöd i jobbsökandeprocessen och möjligheten att träna på svenska språket.

Läs hela artikeln på Myrornas webbplats>>>

Här kan du läsa mer om arbetscenter>>>