Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Många duktiga ungdomar jobbar hos oss i sommar

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I sommar jobbar nära 120 ungdomar hos oss på Sollentuna kommun. De jobbar med allt från säkerhetsarbete och kommunikation till telefoni och städning under tre veckor.

Sommaren är indelad i tre perioder om tre veckor vardera. Tre ungdomar som sommarjobbat på kommunikationsenheten har frågat andra sommarjobbare om hur det har varit att jobba för Sollentuna kommun, vad de har fått göra och om de skulle rekommendera det till en kompis. Det visar sig att de flesta är mycket nöjda och vill rekommendera andra att söka jobb hos oss, vilket vi tycker är jättekul!

Förebyggande enheten på Socialkontoret

Natalie, 17 år, Viby. Edvin, 15 år, Tegelhagen.

-  Vi har fått jobba med kampanjen tobaksfria veckan, säger Natalie

Edvin och Natalie har fått jobba med kampanjen tobaksfria veckan som är vecka 47. De har fått göra affischer som ska upp på olika platser i kommunen och jobba med argument mot tobak. De berättade även att de fått i uppgift att titta på förebyggande enhetens hemsida och förbättra den genom att göra ett reportage där de bland annat intervjuar anställda. Natalie berättade att det hon tyckte var roligast var att intervjua folk medan Edvin tyckte att det var roligare att redigera reportagen, något han även gjort tidigare.De tycker dock att det är lite mycket stillasittande men skulle ändå rekommendera det till en kompis. Både Natalie och Edvin anser att man får bra eftersom man får erfarenhet, det är ett seriöst arbete och man får betalt.

Jobb på Internservice i kommunhuset

Svante, 16 år, Silverdal.

-   Det mest utmanande har nog varit när det kommit tunga paket. Det var ett paket förra veckan som vägde typ 60 kg och inte fick plats i hissen så jag fick bära upp det för trapporna, säger Svante. Svante tar emot paket till kommunhuset och levererar dem till rätt våning och person i huset. Han håller även koll på våningars kök och kollar om diskmaskinerna är fulla, om det behövs fylla på kaffe. Han tycker att arbetet är stabilt och att det varken är tråkigt eller roligt.

Jobb på kontaktcenter

Freja, 15 år, bor i Norrviken.

-       Jag skulle rekommendera andra att söka sommarjobb via Sollentuna kommun, då det är lätt att söka, man får bra erfarenhet och man tjänar en del, säger Freja

Frejas arbetsuppgift är att sitta vid telefonservicen.Hon har bland annat svarar på frågor om biblioteken, hjälpt till med lån av böcker och kolla ifall folk inte har lämnat in en bok. Hon får även andra uppgifter som att kopiera papper och koppla samtal. Det som Freja tyckte var roligast var att svara i telefon. I början visste hon inte svaret så hon var tvungen att fråga om hjälp.

Jobb på Sollentunavallen

Isa, 15 år, Häggvik. Kalthom, 18 år, Edsberg. Liam, 16 år, Vaxmora. Christoffer, 19 år, Sollentuna

-  Personalen har varit jättesnälla, säger Isa

De har fått städa toaletter, måla bänkar, plocka skräp, skotta sand, sopa och rensa ogräs. De tycker att det roligaste har varit att torka dörrar och måla och det mest utmanande var att städa toaletter. Dynamiken i gruppen har funkat bra och det har varit kul att jobba tillsammans, berättar de. De skulle rekommendera andra att sommarjobba på Sollentuna kommun, då det är bra arbetstider och värt pengarna man tjänar. De tycker även att personalen har varit väldigt trevliga och bemött dem väl.

Jobb på Förskolan Sjörövaren 

Emma, 17 år, Häggvik

-Det var svårt i början då man inte riktigt visste hur de jobbade, men sen kom man in i det, säger Emma.

Emma har fått hjälpa till med den dagliga verksamheten på förskolan Sjörövaren. Hon har lekt och ätit lunch med barnen. Det roligaste har varit att vara med barnen, men framförallt att ha ett jobb på riktigt och känna sig delaktig i jobbet. Det mest utmanande var i början när man inte riktigt vet hur förskolans strategier för hur man hanterar vissa situationer. Emma skulle rekommendera en kompis att söka sommarjobb hos Sollentuna kommun. Det är bra erfarenhet och man lär sig mycket.

Jobb på Avdelningen för näringsliv och kommunikation 

Lisa, 19 år, Häggvik. Sofia, 18 år, Vaxmora. Simon, 18 år, Viby.

-       Arbetet vi utfört har känns betydelsefullt och har kommit till användning, säger Simon

Vi har granskat hemsidan och skrivit rapporter, cyklat runt i Sollentuna för att granska skyltar och fotat smultronställen som har lagts upp sociala medier. Vi har även varit vid Väsjön och kollat upp information om områdets historia. Vi tyckte att det roligaste var att cykla runt till smultronställen, då det var fint väder och vårt arbete kändes meningsfullt. Det mest utmanande var att läsa och hitta information om Väsjöns historia, eftersom det fanns begränsat med material. 

- Vi skulle absolut rekommendera andra till att söka sommarjobb på Sollentuna kommun, då det är bra arbetstider och varierande arbetsuppgifter. Arbetet som vi utför känns betydelsefullt och kommer till användning. Personalen här har varit trevliga och hjälpsamma och har på ett pedagogiskt sätt förklarat vad vi ska göra, säger han.

Jobb på Northside fritidsgård

Klara, 17 år, Edsberg

-       Det roligaste har varit att vara med barnen på kollot!, säger Klara

Klara har fått hjälpa till på Northside fritidsgård och deras kollo i Edsvall. Hon har fått hjälpa till med barnen och aktiviteter till barnen. De har tittat på fotboll, ätit popcorn, badat, grillat och paddlat kanot. Hon tycker det har väldigt bra och kul att jobba på Northside fritidsgård. Hon skulle rekommendera att jobba för Sollentuna kommun för alla de olika möjligheterna som man får.

Jobb på Edsvik konsthall

Gabriel, 17 år, Sjöberg. Viktor, 17 år, Edsviken. Rebecka 16 år, Edsviken.

-       För den som vill ha lättförtjänta pengar är detta arbetet bra, säger Rebecka

De har varit på konsthallen och välkomnat gäster, städat och vaktat konsten. Enligt dem är arbetet väldigt enkelt och kan ibland vara understimulerade då det inte är så många gäster alla dagar. De rekommenderar dock arbetet till dem som vill ha lättförtjänta pengar.

Jobb på säkerhetsenheten

Valerio, 16 år, Tureberg. Oliver, 16 år, Tureberg.  Jakob, 18 år, Viby.

-       Det är kul att vi får arbeta så fritt och själva planera arbete, säger Oliver

De har fått en lista på 130 lokaler som de ska besöka under sina tre veckor. De ska titta efter skadegörelse, klotter, belysning och skaderisker på framförallt förskolor och skolor. Roligast har varit att kunna lägga upp sitt eget schema och att få se Sollentuna. Att bemöta personalen på förskolor och skolor trots att vissa var lite misstänksamma i början men blev glada när de berättade varför de var där. Det som har varit utmanande är att gå så mycket som de gjort, man blir trött. En annan sak var att planera hur man skulle lägga upp rutten för att hinna med alla lokaler. De skulle absolut rekommendera andra att söka jobb i Sollentuna kommun. Då det är värt pengarna och arbetet är viktigt och har en mening.