Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Henkeman

Funkisfestivalens vinnare

Lyckad Funkisfestival i Sollentuna

Uppleva & göra

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Tävlingen där egentligen ALLA är vinnare är nu avgjord. Henkeman Sollentuna 191 feat. Mr Bilguun och Petra vann med låten Vi saknar dig mamma.

Det var ett lyckat arrangemang på Arena Satelliten med åtta stycken tävlande och massa publik. Det bjöds musik i alla genrer, rapp, ballader, dansband och hårdrock. Vissa hade skrivit sina låtar själva, medan andra framförde sina favoritlåtar.

Tomas Fogelholm, eller Mr Positive som är hans artistnamn, hälsade välkommen med orden - Det viktiga  är att ha kul och att vara sig själv. Sen bjöd han på sin vinnarlåt från förra året., "Våga vara annorlunda". Hilding Henriksson hade skrivit vinnarlåter Vi saknar dig mamma, med en gripande text om saknaden av en förlorad mamma.

Magnus Ramstrand (KD), kultur- och fritidsnämnden inledde med att tacka alla inblandade. En särskild eloge riktades till kulturskolans lärarband som ackompanjerade artisterna! Stämningen var som vanligt på topp och alla deltagare känner sig som vinnare idag. Stort tack till alla tävlande och all publik som kom och hejade på.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är en sångtävling för personer över 15 år med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen, personer med funktionsnedsättning, och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta