Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Lämna ditt elektronikavfall i butik

Lämna ditt elektronikavfall i butik

Lämna ditt gamla elavfall i elektronikbutiker

Bygga bo & miljö

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Genom att lämna din elutrustning till butiker hindrar du farliga ämnen från att komma ut i vår miljö.

Varje år slängs flera tusen ton elektronik i våra hushållssopor. En sådan hantering är ett slöseri med resurser eftersom elutrustningen innehåller viktiga metaller som kan användas på nytt om de samlas in och tas tillvara på ett bra sätt. Men det finns även ämnen i elektronikprodukter som kan skada miljön eller vår hälsa om de hanteras felaktigt.

För att öka insamlingen av uttjänt elutrustning har butikerna fått ett större insamlingsansvar för elavfall som konsumenter vill lämna in för återvinning. På så sätt minskar risken för att elutrustning hamnar i hushållssoporna.

Om du köper en ny elprodukt kan du alltid lämna in en gammal produkt av liknande slag i butiken utan kostnad. I elektronikbutiker med en försäljningsyta på över 400 m2 kan du kostnadsfritt lämna in all typ och obegränsad mängd av elutrustning så länge avfallet är mindre än 25 cm. Det gäller även om du inte köper något i butiken.

Elektronik som du inte kan lämna tillbaka till en butik kan du lämna på någon av återvinningscentralerna i kommunen.

Publicerad: 16 januari 2018