Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Läget i Edsberg och Tureberg

Kommun & politik

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Tätare samarbete mellan polisen, socialtjänsten och skolan, och utökad patrullering av väktare och polis ska förhindra oroligheter i Edsberg och Tureberg.

Den senaste tiden har många invånare vittnat om oroligheter i framförallt Edsberg och Tureberg, där ett antal barn och ungdomar stör och beter sig hotfullt mot invånare. För att komma till rätta med problemen pågår en mängd insatser.

Just nu är patrulleringen av väktare utökad och kommunens socialtjänst har inlett ett tätt samarbete med polisen för att så snart som möjligt kunna hjälpa de barn och unga som behöver stöd. Kommunen, polisen, räddningstjänst med flera arbetar också långsiktigt för att skapa lugn och trygghet och flera åtgärder planeras. Bland annat prioriterar polisen att besöka kommundelarna så mycket de kan med ordinarie bemanning.

Vill du veta mer om hur kommunen arbetar med trygghetsfrågor? Då är du välkommen till vår temaföreläsning den 3 maj. Läs mer här>>>